Facebook

Tagblik

Sådan monter du dine blikkanter

At lægge tagblik på kanterne af dit hus er ganske simpelt, du skal blot bruge en pladesaks.

Når du skal lægge dit første stykke tagblik, så husk at dette også er stedet du afslutter, så beslut dig for hvordan og hvor din afslutning skal placeres. Det er heller ikke sikkert at det vil passe med et helt stykke tagblik, som afslutning, så jeg vil foreslå, at du starter med at lægge det første stykke tagblik på bagsiden af huset så det er mindst synligt. Endvidere, vil jeg også anbefale at starte ca. midt på en rykning, da det er mere kompliceret at afslutte i et højrne, hvis du kun har et lille stykke tagblik du skal have bøjet.

Efter du har placeret det første stykke tagblik, så skal det sømmes fast. Sørg for at du ikke sømmer helt ude i enden af tagblikket, da det derved kan være svært at indsætte det næste stykke blik.

Når du klikker et stykke tagblik på og det stikker ud over hjørnet på huset, så tag en blyant og markér med en steg for oven og i bunden af blikket – den del der stikker ud. Tag så blikket af og brug pladesaksen til at klippe en lige linje. OBS., at i bunden skal du kun klippe i den foldede del, mens i toppen klipper du fra bunden op til midten, igen i en lige linje.

Dernæst kan du klikke blikket på det forrige blik igen og bukke blikket omkring hjørnet på huset.

Du kan se en video om hvordan det skal gøres her:

Om mig

Mit navn er Mads Nielsen. Jeg arbejder for Sølund Huse og mit mål med denne blog er, at hjælpe dig med at få bygget et smukt redskabshus eller havehus.

Sølund Huse: Naturens eget håndværk

www.solundhuse.dk (+45) 7566 2875

Overby Skovvej 3 - 8732 Hovedgård