Facebook

Tag og tagpap

Sådan lægger du dit tag

Det er vigtigt, når du skal til at lægge dit tag, at du har fået lokaliseret tagbrædderne (de kan forveksles med gulvbrædderne i udseende, men er længere)

Når du har lokaliseret tagbrædderne, så er det vigtigt at du vender dem rigtigt, alt efter ønske. Brædderne kan nemlig vende på to måder, enten kan du vælge at have en glat overside eller en glat underside. Brædderne har nemlig en glat kant på den ene side og en rund kant på den anden. Sørg dog for at du systematisk vender brædderne den samme vej, hver gang. I dette tilfælde, har vi valgt at lægge taget med en glat underside.

Når du lægger det første bræt, så skal det flugte med spidsen på den øverste  ås, samt flugte med ydersiden af de åsene som ligger længst mod kanten af huset (Se evt. Video i bunden af denne side) Søm derefter brættet ned i åsen. Læg ét bræt af gangen, så du hele tiden kan se åsen og derved også hvor du skal sømme. Næste bræt klikker du ind i det forrige og igen sørger du for at flugte med toppen på den øverste ås. Fortsæt til alt taget er lagt.

I nogle tilfælde skal det sidste tagbræt skæres til.

montering af tag på hus fra Sølund Huse
Sådan lægger du tag på huse fra Sølund Huse

Om mig

Mit navn er Mads Nielsen. Jeg arbejder for Sølund Huse og mit mål med denne blog er, at hjælpe dig med at få bygget et smukt redskabshus eller havehus.

Forskellige typer tagpap

Der findes forskellige typer af tagpap og de to forskellige typer du kan få gennem Sølund er:

  • Glatdækkende tagpap og Singels Singles

Hos Sølund inkluderer vi næsten altid singels eller tilbyder det som tilkøb, da vi mener holdbarheden er bedre og samtidig ser udseendemæssigt bedst ud. Singels er endvidere selvklæbende, så det vil sige at du blot skal give dem et par papsøm og så klarer solen resten. Du skal altså ikke op og brænde det på taget.

et stykke tagpap fra Sølund Huse

Sådan monter du tagpap

For at forklare bedst muligt hvordan du skal lægge dit tagpap, så har jeg lavet en lille video, således du kan både med lyd og video se hvordan det skal gøres.

Jeg skriver det også, som tekst efter dette afsnit, således du ikke behøver at spole frem og tilbage. Hvis du stadigvæk er i tvivl efter min guide, og du står med et Sølund hus så er du mere end velkommen til at ringe til dem og få det uddybet.

Sølund Huse: Naturens eget håndværk

www.solundhuse.dk (+45) 7566 2875

Overby Skovvej 3 - 8732 Hovedgård