Facebook

Gulv

Sådan lægger du dit trægulv

På denne side vil jeg fortælle lidt mere i detaljer om hvordan gulvet i dit nye redskabshus eller havehus kan lægges.

At lægge et trægulv i et Sølund redskabshus eller ethvert hus fra dem, er ikke synderlig svært. Alt du skal bruge er blot:

  • En lille hammer og brug evt. en dorn. Hvad og hvordan en dorn bruges, viser jeg dig senere (sømpistol kan også anbefales)
  • En tommestok eller målebånd

 

hammer brugt på redskabshus.dk

Gulvbrædder

Gulvbrædderne finder du, som alle de andre brædder, i pakken. Dog kan gulv- og tagbrædder godt forveksles, da de ser ens ud, den eneste forskel er længden, så sikre dig at du benytter de brædder som passer til gulvet, således du ikke begynder at save i tagbrædderne.

Når du skal lægge gulvbrædderne, så skal du være opmærksom på at de vender rigtigt. Der er nemlig forskel på hvordan brættet vender, da det på den ene side har en skarp kant og den anden side en afrundet kant.

Det er her vigtigt, at du sætter brættet på med den skarpe kant opad, således at kanten skjuler sømmet samt at gulvet kommer til at se pænt og glat ud.

Montering af gulvbrædder

Nu hvor gulvet skal lægges, så husk igen at have den flade side opad. Når du skal montere gulvet, så er det en god idé at du ikke slår brædderne hårdt sammen, da gulvet gerne skulle kunne give sig i forhold til varme og kulde. Det samme gælder det første bræt du ligger. Så hvis muligt, så sørg for at have 1 millimeter eller 2 ind til kanten (dette vil ikke blive synligt, da der vil blive sat lister på).

Når du så skal sømme brættet fast, så sørg for at slå ned i strøerne og placere sømmet lige over noten og i hjørnet på brættet. Du skal også gerne have en 45 graders hældning på sømmet, således du ikke hamre direkte ned i noten. Hvis du gør dette, kan noten tage skade eller blive skæv, hvilket kan gøre det svært at sætte brædderne sammen.

Om mig

Mit navn er Mads Nielsen. Jeg arbejder for Sølund Huse og mit mål med denne blog er, at hjælpe dig med at få bygget et smukt redskabshus eller havehus.

Afslutning af gulv

Det sidste gulvbræt skal ofte skæres til.

Når du mangler at lægge to gulvbrædder, så mål den resterende afstanden ind til vægkanten. Tryk to gulvbrædder sammen og skær dem til efter målet indtil vægkanten. Tag brædderne fra hinanden og skær brættet til. Sæt så de to brædder sammen igen og læg dem sammen ned til gulvet og søm dem fast.

Lister

Du kan læse videre omkring hvordan du montere lister og stormlister lige her

Sølund Huse: Naturens eget håndværk

www.solundhuse.dk (+45) 7566 2875

Overby Skovvej 3 - 8732 Hovedgård