Facebook

Maling

Næsten alle vores huse kommer ubehandlet og skal derfor have en rigtig god træbeskyttelse, maling eller olie.Endvidere kommer de fleste af vores huse enten som samlesæt med fjer og not brædder eller som elementer. Uanset samle metode, så anbefaler vi som udgangspunkt, at du venter med at male huset til efter huset er færdig opstillet.
Vælger du at male huset / bjælkerne inden du bygger huset, så kan du risikere at der kommer maling i samlingerne.
Problemet opstår hvis der komme maling i samlingerne, da det kan besværliggøre selve samleprocessen.
Du skal derfor være meget forsigtig hvis du vælger at maler huset inden opsættelsen.

 

Valg af træbeskyttelse / maling

Når du skal efterbehandle dit hus, så er det vigtigt at du ikke spare på malingen, nu bedre maling, nu længere levetid har huset.
vi anbefaler at du giver huset en god grunder udvendig, indvendig og efterfølgende en god maling eller en oliebaseret træbeskyttelse.
Hvis du ønsker at bevare den visuelle træstruktur f.eks. indvendig, så kan du benytte en transparent oliebaseret træbeskyttelse, som du kan finde ved at klikke her.

Mængde behandling

Du skal ca. bruge følgende mængde maling udvendigt:

mindrehuse under 10 m2 – 5 l

størrehuse 10 – 15 m2 – 10 l

Indvendigt :

mindre huse under 10 m2 – 5 l

større huse 10 – 15 m2 – 10 l

Selve behandlingen

Når du skal behandle dit anneks, pavillon, legehus, eller lignende, så er det vigtigt du giver det en god grunder først, se evt. Vores grundingsolie her.

Efter behandlingen med grundingsolien, så er det vigtigt du ikke venter flere dage med at efterbehandle huset med maling eller olie baseret træbeskyttelse.
Dette skyldes at de effektive beskyttende stoffer i grundingsolien, mister sin effekt efter ganske få dage. Så derfor anbefaler vi at du gerne efterbehandle huset samme dag som du har givet det gunder. Du kan endda umildbart efter (et par timer) grundingsolien er påført, allerede gå igang med at male huset.

Fordelen ved at bruge grunder, er at du sikre træet bliver mættet og det fungere som beskyttelse mod råd og fugt, samt du sikre at huset / træværket tager ‘ens’ imod den færdige maling, således at huset vil stå flot i ensartet farve.

Du kan finde alle vores forskellige typer maling, grundingsolie og heldækkende olier lige her