Facebook

Isolering

Vores pre-isolerede huse

Vores havehuse kan som udgangspunkt, isoleres forholdsvist nemt. Først vil jeg lige vise jer vores huse der allerede er forberedt til isolering, eller vores allerede fuldt isolerede huse. Hvis du går ind på shoppen og ind under havehuse, der kan du vælge Easy Line. Easy Line hedder det simpelthen fordi, at det er vores elementbyggede huse. Det vil sige, at det er hele sider, der blot skal samles. Disse huse er allerede enten forberedt til isolering eller fuldt isolerede. Hvis vi for eksempel tager havehuset Tony 2, så kan i vælge, at få en inderbeklædning i profiltræ. Det vil sige, at der kommer en ydervæg og en indervæg. Så det du skal, er sådan set blot, at ligge isolering ind imellem de to vægge. Det er den ene mulighed. Den anden mulighed er, at du kan vælge et hus der allerede er fuldt isoleret. Vi har for eksempel vores hus Tammy hvor du kan vælge, at tilkøbe isolering. Det koster en lille smule ekstra, men til gengæld så er det den nemmeste måde, at få et fuldt isoleret hus på. Her får i både en ydervæg, isolering imellem og en indervæg.

 

Sådan isolerer du selv et hus fra Sølund

Isolering af gulv

Hvis du ønsker at isolere huset selv, så er gulvet det nemmeste at isolere. Det er sådan, at vores huse altid kommer på en trykimprægneret sokkel. Det vil sige, at der kommer til at være nogle hulrum under gulvbrædderne, hvori det er muligt at indlægge isolering. Højden strøerne vil variere fra hus til hus. Så hvis vi tage udgangspunkt i huset Luise. Det er 14,2 m2  og kigger i så under databladet ”downloads under billedet af huset”, vil i finde manualen, styklister osv.
Sokkeltømmeret er i dette tilfælde (Luise havehus) 70 millimeter højt. Det vil sige, at der er plads til, at du kan indlægge 70 millimeter isolering nede i de firkantede hulrum. Ønsker du, at have endnu mere isolering i end de 70 millimeter, eller den mængde der nu er plads til i dit ønskede hus? Så kan du i stedet for at placere huset på fliser eller beton, vælge at hæve det ved hjælp af stolpefødder. Med stolpefødderne kan du hæve huset op i den højde i ønsker, i forhold til den mængde isolering der er behov for.

Isolering af vægge

I forhold til væggene så anbefaler vi ikke, at isolere dem, men i stedet vælge noget af en ordentlig godstykkelse. Det vil sige, vælg noget i 40 millimeter vægtykkelse eller derover, fordi på den måde så ligger isoleringsevnen i træet, altså i selve huset og ikke i noget du selv har sat op. En anden fordel ved at vælge noget i en ordentlig godstykkelse, i stedet for selv at sætte isolering op, er at du ikke mister indvendige kvadratmeter. Skal du først indlægge isolering og sætte en gipsvæg op, så mister du automatisk indvendige kvadratmeter. Plus du mister også den her flotte trævæg, fordi der kommer til at være gips i stedet for.

Isolering af tag

I stedet for at isolere væggene så anbefaler vi, at du isolere taget. Som udgangspunkt anbefaler vi ikke, at du ligger isoleringen indvendig. Både fordi at du mister en masse højde indefra, men også fordi det er noget mere besværligt, at skulle stå og skal placere isolering indefra. I stedet for så anbefaler vi, at du ligger isoleringen ovenpå taget. Det vil sige, lægger det tag der følger med på huset og så derudover køber du tre ting i det lokale byggemarked.

  • Du køber nogle lægter
  • Noget isolering
  • Nogle krydsfinerplader.

Du lægger lægterne op på taget med en meter til halvanden imellem, lægger isoleringen ned i mellem og afslutter med krydsfinerpladerne samt tagpap. Der kommer så til, at være en lille forskydning imellem det tag der følger med til huset og det tag i selv har lagt. Det vil sige, at man kommer til, at kunne kigge ind til isoleringen. Som i kan se her på vores pavillion Renate, så ligger der altså ekstra stern brædder, således at isoleringen bliver helt skjult.